28.01.2008

peşinden..


Bazı anlar vardır durup dururken aynaya baktığında o anda gülümsemek gibi hatırlatıyor her şey seni bana.Tarifi olmayan bir yolda peşinden sürüklenirken sana tutunduğumu belli etmeyeceğim diye yorgun düşmek..elimden tutmanı beklerken sevdiğimi anlayacaksın diye korkmak..sevdanın çekingen yanını koynumda usul usul saklamak..
Sırtımı döndüğümde kolumda tutup kendine doğru çekmeni isterdim.Uzak olduğumuzu düşünmemi sağlamak için koyduğun duvarların altında kalırsam.Gözlerini üzerimden ayırmadığın bir anda..
Mucizem olur musun desem..kıyabilir misin içimdeki sana..

26.01.2008

seni özledim


Enstrümanına dokunan müzisyen gibi ruhumun çıkaracağı sesi biliyorken nefret etmeni dilerdim benden.Aşık olmakla nefret etmek arasında uçurum olmadığını bildiğimden.Aynı sofradaki tuzla biber gibi yan yayız ama o kadar uzaksın ki bana.Gözlerin gözlerime değdiğinde anlaşıyoruz sadece.Ve çok istediğim halde sana benimsin diyecek cüreti bulamıyor,anlamanı bekliyorum öylesine.
Saçlarımı kestirdim..Hala suskun ve Özlediğin gibiyim..
Söylemek istedim aklından geçirirsin beni sen de benim gibi belki diye.

"Ansızın tarifsiz gelir ya
O zamanlar sormaya cürettin kalmaz olanından
Feri soluk, niyeti kayıp, dardayım
Aşk nefrete ne yakınsın 
Kin kırdı her okşamak istediğimde seni
Elimi gözlerimi gömdüm tebessüme
Yalnız kendine inkarın
Sadece senden kaçarsın
Halin ele verir anlamazsın
Yalan söyleme bana
Gözlerin anlatıyor herşeyi"

22.01.2008

pusula

Bir erkeğin kadife lezzeti veren dizelerini okurken ruhuma atılmış çimdiklerin verdiği heyecanla harflerinin peşinden amaçsızca gidiyorum.Gittiği yolun nereye çıkacağını bilmeyen şaşkın bir insan gibiyim o vakitler..Gözlerimden inciler döküldü bu gün.Ateşim vardı.Elini koyup öpsem iyileşir misin diyemedin.Keşke diyorum bazen yazamasan da yazdıklarımı anlabilseydin.

Aşk:üç harfin yan yana gelirken çıkardığı gürültüden öte bir yerde duruyor.Sevginin kısırlaştırılmadığı vakitlerde geç kalınmış tüm anlara sıkışmış ve öylesine suskun.Haberli gelen ama bazen sadece umursamadığından sonrasında kapıyı açamadığın için üzüldüğün bir misafir olabilir.Aşkın kırmızı,can yakan o halinden öte bir bağ olmalı ki iki kişinin elinde kalanlar aynı pencerede yaşlanmalarını sağlayabilsin.Biriktirdiğin şefkati,huzuru,güveni yakaladığın kişiyle yürümekten korkmadığında kendi suretini bir başka yüzde de görebileceksin.

Tanıdık kişilere teslim etmek zor değildir aşkı tam tersini gösterse de pusula

Her şeyin bir bedeli..

Her sevdanın bir başlangıç zamanı vardır nasıl olsa

19.01.2008

"dökemedim yüreğimi senin gözlerine"


Bıçak sırtlarında dolaştım dünyanın zalim köşelerinin kaldırımlarını arşınlayarak.Kurmalı bir oyuncak değilim aşk oyununda oynanan.Bilmiyorsan,söyleyeyim.Kurcaladıkça her yanımı sen,dökemediğim duygularımı iyice sarıyorum ki göremeyesin.Akarken siyah kanım,üşüyen ellerimi bile götür:bırakma.Ruhun olmasın pansumanım.
Koşulsuz sevgimin mükafatıdır bana sorumluluğum sadece kendime benim.Kırık bir camla çizdi yüreğimi söylediklerin.Susmadım.Üstelik ben seni iki kişilik sevdim.Ve istedim herşeye rağmen koyduğum fanusun içinde kirlenmesin bendeki sevgin.
Gemiler yanacak düşüyor ateş ellerimden.Yanıma gel,ansızın bir gece vakti.Sen bana bak yeter,ben sarhoş olayım tek kelime etmeden.Yarama tuz basma ki arınsın içim.Bulanık su,sensiz dupduru kalamadığımdan.Al içimdekini,bırak bana gereken o mucizeyi.
Farkedince:
>>Dedim ki kendime dünyayı tüm kahpeliğine rağmen sevmelisin..
>>Dedim ki ona Ey dünya! Bu kadar zalimsen mucizeni de göstermelisin!

16.01.2008

beyaz

Yorgunluğum belki de üşürken battaniyeyi içime örtmekte geç kalmandandır
.
.
.
.
hepsi bu

9.01.2008

ruhumdaki kalabalık konuşursa..


beni sevmesen de beni hatırlatan şeyleri sev ki unutma


bilirsin bir buna dayanamam


Bir de suskun kalışına

"gözünü kırpma,düşerim"

Başımı otobüs camına yaslayarak izlediğim karanlık bir yolun içimdeki izdüşümün hesaplaşma anında gözümü kırptım
Sen izlerimi bana inat silmeye çabalarken parça parça kırıldım
Dokunma..Sırtını çevireceksen ben sana yaklaştıkça..
Düştüğümde de sen tutma

3.01.2008

-kağıttan gemiler-


Sarıyla yeşil arası bir tona hakim olan gözlerimde yüzdüremedin kağıttan gemilerini.
Tane tane dağılmış,çatalaşmışken sensizliğim

İçine yazdığım cümlelerin ağırlığıyla tek başıma bıraktın beni.