2.02.2015

kimim ben ?


Sokakta şarkı söylerim ben.Kaldırımda midye yerim.Karanlık sokaktan geçerken ağlarım.Sevgimin hesabını tutmam.Ona sevdiğimi bile karıştırtmam.Karşımdakinden öteyse sevgim büyüklüğünü kaldıramaz herkes bilirim.Başka da bir halta yaramam.İtinayla severim.Saçlarım sevdiğime kokar çünkü sadece.

Ayaklarım 38 kaba sığıyor.Yüreğim kocaman ama bedenim küçük.O yüzden 36 da diyebiliniyor Small’da.Bir çizgi film kahramanı olsaydım pembe panter olurdum. Hayat felsefem: öpmez koklarsan o seni bir ömür ağlatır.o yüzden öpeceksin başka yolu yok’tur.

Çikolatalı pastayı oldum olası severim.Meyveli olacaksa da çilekli olacak.Bonibonların sadece kırmızısını yemek gibi bir şey bu biraz.Fiyonk makarnadan nefret ederim.Haşlanmış yumurtayı asla ağzıma sokmam.Sevdiğimi boynundan öperim koklayarak.Alnımdan, omzundan ve boynumdan öpülmesine bayılıyorum.En büyük korkum, unutulmak.En nefret ettiğim şey, heves kırıklığıdır.Dayanamadığım cevap alamamak.Ciddiye alındığımda ısrar etmem.

En sevdiğim dondurma çikolatalı.Beni Cezayir sokağında şarap yudumlarken, Kadıköy Vazgal’da şeftali-damla sakızlı nargile içerken, param yoksa tek büfe’de karnımı doyururken görebilirsin.
Çayımı çift şekerli içer, geceleri cinayet romanı okur ve üç yastıkla yatarım.Günahım kadar sevmediğim Pazar günlerinde ilk yaptığım iş hışır hışır gazete okumaktır.Herşeyi okur, görür, bilir ama asla konuşmam.Bazıları gibi Sukunetim deliliğimden de gelir..

Şekere çay döken, prensten kurbağa çıkarabilen, ezan sesinde bile telefonu çalsa açıp karşısındakini dinlemeyi uykuya tercih eden bir kadınım.Az karar akıllıyım.Nerede kalacağını bilmediği yolculukları olan cesur, sevdiği zaman asla vazgeçmeyen, aşkın içine batmaktan korkmayan delinin tekiyim.Sevmediklerini hiç sevmeyen, sevdiklerini çok seven, ben hayatı net yaşamayı sevenlerdenim..

Kaldırımdaki çizgilere basmamaya çalışanlardan, her cam buğusuna ismini yazanlardan.Kocaman bir salata yiyen standart kızlardansa gece yarısı künefe yiyenlerden.Sözünü sakınmayan eylemcilerden aynı zamanda.Yarım bırakacağım işe asla başlamam mesela.Kavgadan zerre korkmam.Derdimi ve aklımdan geçeni yakınlarımla paylaşamam.

En sevdiğim renk mor.Topuklu ayakkabı giyiyorsam bendeki hava Adriana Lima’da olmuyodur.Sen de bir Kıvanç Tatlıtuğ değilsin.Naparsın Allah hepimizi eşit şartlarda yaratmıyor. Yaşadığım hiçbir şeyi unutmam ama hatırlamak istediklerimi hatırlıyorum.Bazen dünyanın en romantik insanı olabiliyorken bazen bir erkekten çok daha düz mantık kurabiliyorum.Sanırım herkesi kendim gibi sanmam bundan.

Dekolteyi severim.Girdiğim mekanda herkesin bana dönüp bakmasını.Ailem ve dostlarımın beni kötü bir şey olduğunda arayacağını bildiğim için aramam.Sadece özlediğimde.. O yüzden sandığının aksine telefonu hiç kullanmam. Dünyanın her yerinde yaşayabilirim, denizden babam çıksa yerim ve gerçekten iyi bir pul koleksiyonum var.Hiç kimseye göstermedim ama ister’sen sana gösterebilirim.. 

Rakı içiyorum ben susuz.Klarnet dinliyorum.Çilek reçeli severim ben.Balığımın üzerine zeytinyağı dökmeyi.Aşk benim için çok lezzetli bir şey.Çift cam kenarındayımdır otobüs yolculuklarının.Bir erkeğin ilk ayakkabısına bakıyorum. Beyoğlu kalabalığı değil, Kadıköy sakinliğiyimdir ben.Benim sevgim, güvenim, inancım hiç yer değiştirmez.Ben bunlarla çoğalıyorum.