28.05.2008

İstanbul'un dili tutulsa !


Bir şehirin ağırlığını kaldırırken yere düşen yüzümün parçalarını bile yapıştırmaktan aciz olduğumu ağlamadan yazmadığım tek yazım olmamasına bağlıyorum.Çıkaramıyorum bana zor gelen sözcükleri en kökünden.

Hiçbirşehiringölgesigecesigündüzüyarını olamayan,bir zamanlar denizinin kokusuna bağlandığım şehrin çöpü kadar değersizim şimdi.O yüzden gördüğünde sırtını çevir.Bas üzerime.Büyük kalabalıkların ortasında küçük birinin kalbi kırılmış çok mu_? Değil elbet.
Saçlarımı kestirmeme engel ol.Silkele üzerimdeki durgunluğu.Koynunda uyut,yaslanacak bir omuzun varlığını hissettir.Beni bana anlat bir masal gibi.Beğenmediğin yerleri çıkar,sonu mutlu bitmeyecek mi nasılsa diyeyim.Demek isterdim.Yollarını saatlerce konuşmadan arşınladığım bu şehirde evimde altına girip ağlayabileceğim yorganı bile üzerimden çekiyorlar.Güneşten kızaran yanaklarımla sokak ortasına kendimi attığımda çözüm olarak kendimi çıkarıyorum içimden olmuyor.Seni eksiltiyorum,gönül söz dinlemiyor.Kime anlatmaya çalışsam derdimi,bakışmak yetmiyor.
Bu şehir bana dar.Bu ruh bana büyük.Bu kalp bana ağır geliyor.
stanbul benden büyük onunla başa çıkamam
Küçücük ellerimle seni geri alamam"
-Kibariye'nin sesinden dinle bu şarkıyı.Bak kendi evinde huzurla uyuyamadığın zaman nasıl hissettiriyor-

7 yorum:

вuяcynι dedi ki...

YAZININ SONUNDAKİ BEYAZ KISMA TIKLADIĞINIZDA YAZILI OLANI GÖRECEKSİNİZ

bu bir İstanbul'a veda yazısıdır.Şehire küstüm.Oynamıyorum.

mayksisman dedi ki...

şimdi onu dicektim, o da söylemiş diye ve ben ilk defa üzgün olmanı istiyorum senden. sanki üzgün olmayınca beni anlamayacakmışsın gibi şimidiki beni. ve bu demektir ki benim mutlu oluşumdu başkalarını rahatsız eden. bak sen keretalara...

вuяcynι dedi ki...

tria..

İçinden geçenleri sölemeye korkan sayıca çok insanlardan bazıları gibi değil de açıkca istediğin bir şeyi söylediğin için teşekkür ederim.

Ve ilk defa biri benden üzgün olmamı istedi.Ben bu isteği cookh sevdim.

Can dedi ki...

world is mine diyeninmiş dünya vakit gemisini kurtarana kaptanlık vaktiymiş. gemiler yansa ne olur yanmasa ne geri ne ileri (gibi)

вuяcynι dedi ki...

skullcan..

vakit yarın bursa'ya dönme vaktidir.gemiler yanmasın die attım kendimi sulara.gereksiz kahraman oldum hayalimde figuran.gemilerim de dünyam da benim mi görücez..

burcyni;şimdi akan su gibi şeffaf ve suskun biri..

..

İstanbul hoşçakal..

kırmızıoje dedi ki...

yaa kuşum..sen üzülme yaaaaaa...küsme hiçbişeye..seni çok iyi anlıyorum ama savaş olmazsa barış da olmaz.

вuяcynι dedi ki...

kırmızıoje..

çok üzgünken yazmıştım kuşum..sen beni anlıosun biliorummm.bi de burcynicim yazmışın siteye.takipindeyim yafrucum..yazdıklarının içtenliğini en az senin kadar sefiorum..

bi görüşemedik bayadır.özledim cokhca..güzel yazmışın.savaş olmazsa barış olmaz die.her savaş barışla sonuçlansaydı..:(

galiba hala birazcık küsgünüm herşeye..